De markt wordt overspoeld met oliën: planten, concentraten, natuurlijke parfums… Maar hoe weet u welke olie echt etherisch is? Geen makkelijke klus! 

Etherisch, van A tot Z

Pure olie is niet gefractioneerd met minerale oliën en andere goedkope, twijfelachtige substanties. Ze mag ook geen toxische stoffen bevatten. 

Bepaalde essentiële oliën bundelen immers niet alleen de weldaden van planten, maar ook de pesticiden die gebruikt zijn om ze te telen.

Blijf voorzichtig!

Kies een biologische etherische olie met het label AB, Cosmebio of Ecocert.

Voor u leerling-tovenaar begint te spelen, nog dit: oliën hebben onmiskenbare krachten, volg dus de aanbevelingen van een goed boek of een aromatherapeut.  

Dermatologen zijn nog wantrouwig ten aanzien van de therapeutische krachten van deze oliën. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat ze geen ademhalingsziekten zoals bronchitis genezen. 

Maar kleine wondjes, gewichtsverlies, mooie nagels, stralende haren… daar kunnen etherische oliën wel voor zorgen. Of gewoon als sfeerparfum in huis. Vertrouw in dat geval simpelweg op uw neus.

Enkele voorbeelden van hoe u etherische oliën kunt gebruiken:

Arganolie:

Bij intern gebruik werkt deze olie uitstekend tegen cholesterol. Ze laat er u ook goed uitzien en bevordert de spijsvertering.

Voor extern gebruik is ze efficiënt in de behandeling van acne en rimpels. Opgelet, maximaal 6 maanden houdbaar in de koelkast!

Citroenolie:

Een druppeltje op uw tandenborstel en uw glimlach straalt weer!

Euphia massageolie:

Doeltreffend tegen constipatie bij baby’s.

Visolie:

Genadeloos voor slechte vetten.

Walnotenolie:

Voor de nodige dosis Omega 3.

Zoete amandelolie en lavendelolie:

Een must voor de zomervakantie. Deze mix verlicht de jeuk van insectenbeten.

Kortom: etherische oliën zijn de way to go!