Beu om in de file te staan? Bezorgd om onze planeet? Dan zijn hier enkele ideetjes om u anders te verplaatsen.

Het klassieke openbaar vervoer

Trein, tram, metro, bus… u kent ze goed genoeg, maar hebt u ze ook al echt geprobeerd? Kies een traject dat u gewoonlijk met de auto aflegt en laat u vervoeren. Afhankelijk van uw bestemming is de kans groot dat u sneller ter plekke bent. Bovendien hebt u de handen vrij om eindelijk dat boek uit te lezen of een leuk spelletje te spelen op uw smartphone.   

De fiets in alle staten

Het klassieke stalen ros is handig voor kleine afstanden en goed voor uw lijn. Maar hebt u zijn varianten al eens getest? 

Vouw- en elektrische fietsen zijn tegenwoordig in.

De plooifiets neemt u makkelijk onder de arm. Ideaal om een deel van uw traject met de fiets af te leggen en een deel met het openbaar vervoer.

De elektrische fiets geeft u dan weer letterlijk een duwtje in de rug. U moet wel nog zelf trappen, maar de motor steekt een handje toe wanneer u het nodig hebt, bijvoorbeeld bij de start, op een helling of bij tegenwind…

Toch liever een klassieke fiets en u woont in de stad? Dan kunt u er ook gewoon één huren in plaats van te kopen, bijvoorbeeld via het fietsdeelsysteem Villo in Brussel. 

Een beetje fun

De auto aan de kant laten staan, hoeft niet saai te zijn. Hebt u al eens een step geprobeerd? Of de Segway? En een elektrische scooter? Het is nooit te laat om één van deze hippe vervoersmiddelen in huis te halen.

De auto, ja… maar niet alleen

Als de auto ondanks al deze alternatieven uw favoriete transportmiddel blijft, denk dan eens aan carpoolen voor lange trajecten… Cambio, CarAmigo, BlablaCar, Autodelen.be… Keuze te over! Het is goedkoper, vervuilt minder en wie weet, is het gezelschap zelfs leuk!