U hoeft heus geen instrument te spelen om uw liefde voor muziek te delen! Ook het muzieknieuws volgen en becommentariëren, kan een echte passie zijn. Een kijkje in de wereld van Florian, muziekcriticus in zijn vrije tijd.

Florian is 34 jaar en woont in Luik. Hij is administratief technicus. Maar dat niet alleen. Omdat hij zo gepassioneerd is door muziek, lanceerde Florian zijn eigen website waarop hij al het nieuws uit de muziekwereld bespreekt.

Het begon allemaal twee jaar geleden, toen Florian in ruil voor tickets begon te schrijven over de concerten die hij bezocht. Rock Werchter, Pukkelpop, Les Ardentes en zelfs het metalfestival Graspop… hij doet ze allemaal.

Florian beleefde onvergetelijke momenten, zoals zijn ontmoeting met de groep Shaka Ponk op Les Ardentes vorig jaar. Het einde van het concert viel letterlijk in het water, zoals dat alleen in de Belgische zomer kan gebeuren. Maar de groep speelde voort. Na de show kwam de band naar de persruimte. “Ze zijn heel laat gebleven, het was geweldig”, herinnert Florian zich.

Op 1 januari 2015 lanceerde hij zijn muziekblog. Samen met een collega schrijft hij ongeveer 3-4 artikels per dag, over de nieuwe releases van de week en over het laatste muzieknieuws (Eurovisie, concerten…). Florian is weg van pop, rock en metal. Zijn collega heeft het meer op Franse chansons en britpop. Een gevarieerde mix dus.

Florian investeert heel wat tijd in zijn passie, maar blijft die voorlopig combineren met zijn job. Hij droomt er wel van om van zijn passie zijn beroep te maken, maar hij blijft nuchter: “Leven van mijn pen is een droom, maar jammer genoeg zijn er veel geroepen en slechts weinigen uitverkoren.”

Niet dat hij er echt van wakker ligt, want intussen kan hij “schrijven waar hij zin in heeft, zonder druk”. Een belangrijke troef, vindt hij zelf. “Wat telt, is niet te vergeten dat het leuk moet blijven. Ik ben er zeker van dat je beter schrijft als je er plezier aan beleeft.”