Kent u de Color Run? Dat is een loopwedstrijd waarin de deelnemers besprenkeld worden met een gekleurd poeder. En er zijn nog meer van die originele themakoersen! We zetten er enkele voor u op een rijtje.

De Color Run

De Color Run ontstond in januari 2012 in de Amerikaanse stad Phoenix. Intussen is de race ook de oceaan overgestoken, tot groot jolijt van de Belgische lopers.

Het is een loopwedstrijd van 5 km, waarin de duizenden deelnemers besprenkeld worden met een kleurrijk poeder. Na de finish verandert het parcours in een heus Color Festival, waar nog veel meer kleur gebruikt wordt om er een onvergetelijke dag van te maken.

Christophe Impens, managing director van de Belgische Color Run, omschrijft het zo:

"De Color Run is een fantastische ervaring die honderdduizenden lopers van over de hele wereld aantrekt. Dit sportfestival kadert in onze strategie om originele loopwedstrijden te organiseren. Het is de perfecte combinatie van sport en entertainment.

Er wordt dus geen tijd geregistreerd. Alleen de fun telt in deze race. Na de aankomst barst het feest los en zorgen verschillende dj’s voor een heuse festivalsfeer.

We Own The Night, de race voor vrouwen

Lopen is niet alleen voor mannen! Dat is het uitgangspunt van We Own The Night, een koers van 10 km, georganiseerd door Nike en helemaal in het teken van de vrouw.

Het principe? Vrouwen de kans geven te lopen langs een modern stadsparcours in het 13de arrondissement in Parijs. Muziek, lichtspektakels en designelementen moeten de troepen motiveren. 

Run For Your Lives, vluchten voor de zombies

U houdt van zombies op tv? Wat zou u er dan van denken om erdoor achtervolgd te worden in een levensechte race?

Run For Your Lives staat garant voor 5 km van terreur en zombies die het op uw levens (kleurenstrips aan uw riem) gemunt hebben. Het doel? Heelhuids aankomen met nog minstens één vlaggetje!

Sand Race, lopen in het zand

In de Sand Race neemt u het op tegen een geduchte tegenstander: zand. Deze race gaat door in de grootste zandgroeve van België, in Mont-Saint-Guibert. Verwacht dus van kop tot teen geel weer naar huis te gaan.

Helse hellingen, eindeloze hobbels, ramping à volonté... Het is een kwestie van lopen, klimmen, springen, zwemmen, alles geven en vechten om de finish van dit unieke commandoparcours te bereiken.

Lightrun, rennen in het donker

Lopen in het donker, is meteen veel leuker als u van kop tot teen bedekt bent in fluokleuren.

Deze race, georganiseerd in Brussel en Louvain-la-Neuve door Stabilo en NRJ, leidt de deelnemers langs een parcours vol lichtgevende animaties en opzwepende muziek.

Spartacus Run, voor avonturiers

De Schorre in Boom is niet alleen de thuis van Tomorrowland, maar ook het decor van een spectaculaire, avontuurlijke loopwedstrijd.

Zestien ongewone hindernissen maken het de deelnemers knap lastig: modderzeil, zandmuur, tunnel, zwemparcours, klimmuur, vlot, allerlei kuilen… Een uitdaging van formaat. Durft u ze aan?