Laat u eens verrassen in een eigenzinnig, origineel hotel. Overnachten in een kerk, een scheepsruim of hoog in een boom? U bent er even helemaal tussenuit!    

Bent u die saaie, levenloze hotels beu? Zin in een onvergetelijk verblijf voor een speciale gelegenheid of gewoon om even de alledaagse sleur te vergeten? Op deze adresjes vindt u de nodige fantasie voor een compleet eigenzinnige overnachting.

Aan boord, matroos!

In Antwerpen kan je aan boord gaan van de Marjorie 2, een prachtige driemaster die je in alle comfort mee terug in de tijd neemt.

- Marjorie II

In de huid van Robin Hood

Wedden dat u zich weer even helemaal kind voelt met dit concept? Een nachtje in een hut, hoog in een boom! Voorzien van alle comfort, of mag het wat rustieker? Wat u ook verkiest, het uitzicht is in elk geval ongeëvenaard en de rust en kalmte zijn verzekerd! 

- Les cabanes de Marie

- Een hut hoog in de bomen

Als een echte bohemien

Hebt u stiekem altijd al gedroomd van een zorgeloos leven on the road? In deze charmante, authentieke woonwagen krijgt u alvast een heerlijk voorsmaakje. Een ervaring die uw horizon verbreedt en u misschien wel doet nadenken over uw dagelijkse routine. 

- Ambachtelijke woonwagen

- La roulotte de Jules

Elfen en trollen

Over een compleet ongewone ervaring gesproken. ‘La ballade des Gnômes’ in Durbuy verwelkomt u in een feeërieke wereld met surrealistische kamers: ‘Macquarie eiland’, ‘Legende van de Trollen’, ‘Maankwartiertje’… Droomt u al weg?  

- La balade des gnômes

Naar de kerk

Bent u een fervent liefhebber van geschiedenis of zou u graag eens een totaal ongewone plek boordevol charme ontdekken? Dan is de kerk van de Minderbroeders in Mechelen perfect voor u! Booggewelven, statige zuilen, glas-in-loodramen… net echt!

- Martin's patershof

In Leuven kunt u dan weer overnachten in een uitzonderlijk stukje erfgoed. Dit voormalig klooster combineert de charmes van een beschermd gebouw met een moderne, geraffineerde inrichting. 

- Klooster hotel

Langs het kanaal

Bent u snel zeeziek? Dan logeert u toch gewoon op een woonboot? Voorstellen bij de vleet voor een originele nacht op het ritme van de sluisdeuren of stevig verankerd aan wal.

- Romantisch overnachten op een boot

- Ecohostel_Andromeda

En, uw keuze al gemaakt?